vrijdag 31 januari 2014

Gloeiende gloeiende!!! Vastloper MXU Quad 50 cc

Gloeiende gloeiende!! Lekker op weg naar het werk en 50 kachellen. En dan ineens weer stil staan!

Ik ben er ziek van! Zoon lief uit zijn bed gebeld. Quad achterin zijn auto, mij naar het werk gebracht en de Quad bij BMS afleveren.

Om een uur of tien werd ik gebeld door ondertussen mijn persoonlijke monteur Erwin. Je cilinder is totaal versleten! .........

Ik snap er geen ... van nieuwe cilinder, nieuwe uitlaat, alles nieuw en door de prof gemonteerd.


 




Maar zoals te zien zijn de zuigerveren versleten en de wanden en zuiger geschaafd en gekrast.



Ik heb maar weer een standaard ouderwetse cilinder laten monteren met die nieuwe uitlaat moet ik dan ook boven de 50 komen en trekken doet ie wel. Vandaag 31-1-2014 21808 kilometer heb ik mijn Quad rijdend terug met een Power one Racing 50 cc cilinder. Snelle service van Erwin en BMS. En dan nu maar weer vrolijk beginnen met inrijden!!!Daar ben ik ook ziek van!!!


Ik rij weer maar begin er toch echt over te denken om toch maar weer auto te rijden. Als ik zo Quad rij is het duurder als een auto.

En de 60 cc ga ik terug sturen naar Racing Planet om te kijken of die nog wat zinnigs te vertellen hebben.

vrijdag 17 januari 2014

Betaalbare tandwielen en ketting

Mijn collega Quad rijder uit Purmerend Henk kwam met een link voor betaalbare tandwielen en kettingen van het merk AFAM.

De ketting is niet op maat maar die kun je zelf inkorten. Ze zijn nog niet gemonteerd maar ziet er prima uit.

http://www.tandwielenkoning.nl/

vrijdag 3 januari 2014

Slopen maar

De dag na kerst. Eindelijk tijd om eens te kijken wat er allemaal aan de hand is, dus slopen die Quad.

Eerst maar eens die uitlaat er af. Wat!!!! Er zit een flink gat in en de montage lus laat los.


 

Die moet in ieder geval vervangen. Alleen een origineel kost meer dan 400 euro dus dat wordt een vervanger. Collega Kymco Quad rijder Henk gaf me een link voor een tecnigas uitlaat.

http://allesvoorscooters.nl/nl/uitlaat-tecnigas-quadder-chroom-kymco-mxer-mxu-50.html

 Ik heb niet veel meer kunnen vinden en heb uiteindelijk toch  voor de iets duurdere uit Duitsland gekozen.

http://www.racing-planet.de/auspuff-turbo-kit-quad-atv-2t-fuer-kymco-mxu-50-p-262133-1.html?cPath=26_2417_2860&sessID=ea5b6e708a2d853d74ff01a730988418#.UscsUvTuKSo


Afijn, uitlaat is er af nu de cilinder want ik wil weten waar het vandaan komt en die cilinder is al een keer opgelapt dus???

Kop er af, pot ver dubbeltje die bougie ziet er slecht uit. Cilinder er af, oeps best veel krassen zeg.
 

 






En maar weer eens  naar BMS. Vincent, een van de eigenaren van BMS en chef monteur geeft als beoordeling niet meer te herstellen. Er zitten zoveel krassen in de standaard 50 cc. En nu nu met het windscherm er op is het misschien toch ook verstandig om op te waarderen naar de 60 cc. Maar de bougie is waarschijnlijk de oorzaak en aanleiding van dit alles. Die zit helemaal dicht dus geen vonk meer mogelijk.

Aangezien hij toch al weer aan een beurt toe is meteen maar weer een afspraak gemaakt. Heb ik even de tijd om onderdelen te bestellen.  Alleen zitten die shit feestdagen overal tussen dus duurt het maar en duurt het maar voor alles binnen komt.

Vandaag 3-1-2014 eindelijk alles binnen en naar BMS gebracht. Zodra ik meer weet schrijf ik weer.

Het heeft even geduurd maar hij is dan eindelijk klaar 10 januari 2014 kilometerstand 21430.
Er waren nog al wat problemen! De uitlaat zit er op maar loopt heel strak langs het voetscherm. Gelukkig had ik van dat warmte werend/geleidend materiaal in mijn onderdelendoos. Dat was bedoeld voor de nieuwe achter kap die ik ooit op de Quad van mijn vrouw wil zetten. Maar nu dus op mijn voet kap is geplakt.
 

 



 Bij de eerste test rit liep hij vast! De speling tussen cilinder en zuiger is waarschijnlijk het probleem. Met deze combinatie van cilinder en uitlaat wordt het warm worden van 2 verschillende metalen kennelijk een probleem. Het zet net niet genoeg uit en de andere te traag waardoor hij is vastgelopen.

 

Met als resultaat stukke zuiger en snel een nieuwe bestellen in Duitsland want niemand heeft deze maat! Is een aandachtspuntje als je deze 60 cc gaat monteren. Bij het monteren van de nieuwe die na een paar dagen binnen was hebben ze de coating (grijs) wat er op zit er afgehaald zodat er een micron meer speling is en de cilinder is gehoond. Verder klapte de koppakking er uit. Waarschijnlijk omdat de druk door de uitlaat te hoog oploopt. Dit is opgelost door er een tweede voetpakking op te doen waardoor bovenin wat meer ruimte ontstaat en de kamer dus iets groter is.

Maar nu rijd hij dus eindelijk. Er is een 96 sproeier ingezet voorlopig zodat hij lekker ruim rijd.



Zorgt er nu wel voor dat zolang de automatische choke aan staat dat hij wat pruttelt en knalt maar daarna rijd hij als een speer. Wel heel erg anders zo een hoge druk uitlaat. Ben er niet echt kapot van maar het resultaat wel. Als hij begint te gieren gaat hij er vandoor. Heb nu 150 kilometer gereden en durf nu het gas wat meer open te trekken. 40 is geen probleem en 52 heb ik ook al aangetikt. Nog 150 kilometer rustig aan en dan????

150 kilometer verder en dan ziet je bougie er zo uit:

 

Ben nu tegen de vierhonderd kilometer en hij start slecht maar rijd verder als een speer. Alleen bij tegenwind lijkt hij terug te vallen. Donderdag ochtend 30-1 op weg na het werk. Hij is ingereden en het gas mag er op. Ik doe rustig aan 50 kilometer per uur nog geen volgas!!!!







Windscherm

 1ste kerst dag kerstbruch bij mijn moeder in het tehuis. Daarna pakjes onder de boom UITPAKKEN maar!

Ik heb onder andere een windscherm voor mijn Quad gevraagd. En??? Gekregen! Ja, lekker ouwe lullig maar je zit mooi uit de wind. En dat is best fijn.

 

 

 Alleen jammer dat die van mij niet rijd op dit moment!



Storm en Kerst avond.

Nou, heb je de ene net goed rijden (zie mijn andere blog) is de volgende aan de beurt!

De dag voor kerst storm s'morgens. En pal tegen natuurlijk! Zo rij je 40 en zo niet harder dan 10 kmh. Wat is dat nou weer? Gewoon tegenwind of is er iets stuk? Met veel vertraging toch op het werk aangekomen.

Net alsof je gewichten niet meer mee werken. Alleen als je stil staat en gas geeft ga je er weer vandoor.

S' middags toch maar terug rijden, heb nu wind mee dus breed zitten en op naar Kerst avond!

Helaas! Halverwege is het over. Hij stopt en wil niet meer starten of lopen. Zoon lief gebeld en die heeft me opgehaald met zijn busje.

Nu eerst maar kerst avond vieren! grom grom.


Front koffer maar dan betaalbaar.

Ik heb wat gereedschap, bougie, liter benzine, zaklamp, enz in mijn achter koffer.Maar dat schuift telkens heen en weer. En ik heb het idee dat ik wel wat gewicht op de voorwielen kan gebruiken. Dus als die dooie zooi die ik altijd mee sleep nou eens voorop monteer?

Op zoek naar een front koffer. Dat valt niet mee. Tweede hands niet te vinden en nieuwe niet te betalen. 140 a 150 euro.

Als alternatief heb ik nu een Samsonite Beautycase op de rommelmarkt gescoord. 10 euro! En het werkt ook nog.




Gewicht op de voorwielen en ruimte achterop. En nog betaalbaar ook. Het tasje wat ik voorop had heb ik op de Quad van vrouwlief geplaatst is hij nog nuttig ook.

Anti stront schermen!

Ik rij regelmatig (dagelijks) over een weg waar de koeien van het ene weiland over de weg naar het volgende weiland worden gebracht. En die beesten zijn helaas niet zindelijk!


Dus regelmatig komt de koeien stront door de treeplanken naar boven en dat was ik zat.

 

Als oplossing heb ik bedacht er traanplaat onder te monteren.

 
 

Met als resultaat een treeplank waar de stront onder blijft!

 


Alleen blijkt in de praktijk dat de twee boutjes niet voldoende zijn waardoor de platen gaan trillen en geluid maken. Dit heb ik nu even opgelost met strookjes rubber er tussen te stoppen maar dat worden rvs/rubber beugels. Dit laat ik volgende keer zien als ik het heb gemonteerd.






Weer nieuwe voor banden nodig!

Ik heb door problemen met de Quad van vrouw lief een tijdje niet op mijn eigen Quad gereden (zie mijn andere blog) maar nu ik dat wel weer doe kom ik er achter dat mijn voor banden al aardig zijn versleten.

Dus op zoek naar andere en betere banden. Die heb ik bij http://www.loeffler-quads.de/ gevonden voor een redelijke prijs. In ieder geval goedkoper als in Nederland tot nu toe.

Ik heb nu Maxxis Spearz banden alleen heb ik mij vergist in de banden maat. Ik heb standaard 21 x 7 x 10. Op velgen die ik via Marktplaats had gekocht zaten 22 x 7 x 10 (van een Kymco 250 cc) dus ik ging er vanuit dat die een slag breder zouden zijn maar helaas! de 22 staat voor de hoogte.

Origineel 21 x 7 x 10

Maatje groter 22 x 7 x 10










Dus mijn wiel is nu een centimeter groter! Het past gelukkig prima en ik hoef ook mijn lampen niet af te stellen. En het rijd ook nog eens rustiger. Minder gehobbel.



Banden zijn vervangen bij km stand 20400.