zaterdag 15 december 2012

Bevestiging Achterkap vervangen

De rubbertjes van de bevestiging van mijn achterkap waren erg ruim geworden. Die waarmee de kap aan het bagagerek vast zitten. Ik heb ze aan beide zijde vervangen. Kosten 3,80 per kant.



Zadel rubbers vervangen

Mijn zadel zit niet echt strak meer vast. Dat komt doordat de ronde rubbers aan de voorkant weggesleten zijn  en de rechthoekige aan de achterzijde dunner zijn geworden.

Ik heb weer eens onderdelen in Duitsland besteld en deze onderdelen mee besteld. Helaas zijn de ronde rubbers van de voorzijde niet meer leverbaar of in ieder geval niet op dit moment.

                                                     


Als oplossing heb ik de oude rubbers doormidden gesneden en die weer aan de voorkant gemonteerd in plaats van de ronde. Probleem voorlopig opgelost.




Zo ziet dat er dan ongeveer er uit! De rubbers kosten ongeveer 2 euro per stuk.

donderdag 8 november 2012

Elektrische problemen! Flikkerende koplampen en dashboard

Wat is dat nu weer voor een ongein? Mijn dashboard flikkert, mijn koplampen branden zwakker en dan weer fel, mijn accu meter is net een kerstboom! Kortsluiting? Te veel water? Ik ben wel door hele diepe plassen gereden. Geen idee! Maar ik vind het eng en lastig.

Dus maar eens navragen. Alle mensen denken in eerste instantie aan losse accu polen of een kapotte accu en daarna aan de lichtspoel en de spanningsregelaar. Dat dacht ik zelf ook, dat het de accu zou zijn maar waar krijg ik dat kreng zo snel nu en ook nog betaalbaar?

Bij http://www.zuidewind.eu/ zit in het centrum van Purmerend en je kan zolang de benzine pomp er voor open is je accu ophalen. Kost 49 euro voor mijn Quad. En dat is slechts een paar euro duurder als op internet bestellen en laten opsturen. Buiten dat ik wil morgen veilig rijden.

Dus inderdaad nieuwe accu gehaald en gemonteerd. De hele nacht op de druppel lader en morgen hopen dat ik weer safe naar het werk kan.

En inderdaad, mijn dashboard brand weer continu en mijn koplampen geven maximaal licht. Ook op de terugweg geen problemen. Dus ik hoop dat het weer is opgelost. Alle andere opties betekent dure onderdelen kopen en het is al weer duur genoeg!

Kleine Beurt Kymco MXU Quad 14036km

Helaas het is weer zo ver. Tijd voor een beurt. Hij trekt slechter en valt snel terug tegen de brug op. En de ketting klappert. Die moet ingekort worden.

Dus afspraak gemaakt bij BMS Purmerend en neergezet.

Telefoon! Meneer, uw ketting en tandwielen zijn versleten! Oke, nu al? Is ongeveer 10000 kilometer mee gereden. Dat vind ik tegenvallen. Volgens hun is het normaal. Gelukkig heb ik die op voorraad. Dus die moet ik brengen. Ben nog niet weg of ze bellen weer. Uw schijfrem is ook versleten! Heb ik ook liggen. Heeft u dan ook remblokken? Ja, kom er aan. Heb meteen maar de hele doos met onderdelen mee genomen voor het geval dat.

Verder is weer de snaar vervangen, de rollen en de bougie. Omdat de linker voor en de rechter achterband  meer waren versleten dan de andere 2 is er naar de stand van de wielen gekeken. En zijn die ook gesteld.Ook het luchtfilter element wat ik heb aangeleverd is vervangen.

Al met al weer een flinke ingreep. En dat kost ondanks dat ik bijna alle onderdelen heb aangeleverd een slordige € 293 euro. Maar dan rij ik ook weer als een speer!





vrijdag 21 september 2012

Remblokken vervangen! Alweer!

Toen ik bij mijn werk weg reed en ergens moest remmen hoorde ik weer schurend geluid. 1000 km na de laatste beurt had ik dat ook al en waren de remblokken tot op het ijzer versleten. Dus 1000 km met nieuwe remblokken dat is best weinig
.

Nu staat de teller op 13000 KM dat is 2000 km meer en weer schurend geluid! Kom op zeg ik heb dure kwaliteit blokken uit Duitsland. Dat kan toch niet!


Dus de boel maar eens goed inspecteren. En wat blijkt??? De remschijf zit los. Met gewoon gereedschap niet vast te krijgen omdat je er gewoonweg niet bij kan. Dus in de schuur een passende inbussleutel gezocht en die ingekort. Daarmee heb ik hem wel vast gekregen. Hopelijk is het overdreven slijten van de blokken hiermee ook verholpen wat ik wel verwacht.


woensdag 19 september 2012

Elektrische aansluiting trekhaak, GRRRRR

Grrr,

De elektrische aansluiting van mijn trekhaak doet niet wat ik wil. Als ik mijn aanhanger aan koppel gaat de verlichting uit zodra het remlicht wordt aangesloten.

Wat kan dat nu weer zijn. Het heeft een week gekost en een elektronisch knutselwerkje maar ik ben er uit!

Ik heb led verlichting gebruikt en die kan niet tegen de enig zins onlogische brommer bekabeling. Als je niet remt wordt kennelijk dat contact aan aarde gelegd. Met als gevolg dat mijn led verlichting een dubbele min krijgt en er geen stroomkring meer is. Door er een relais tussen te knutselen is het probleem opgelost.

Nu moet ik ook de quad van vrouw lief ombouwen.

zaterdag 8 september 2012

V-snaar gebroken

Rij ik fijn naar het werk s'morgens om 6 uur kom ik niet meer vooruit!! Kan gas geven wat ik wil maar vooruitkomen ho maar. Quad aan de paal gezet en met de bus verder.

S'middags met zoonlief en aanhanger hem opgehaald en bij BMS afgezet.

De volgende dag was hij weer klaar. De v-snaar was gebroken ondanks dat hij slechts 1000 kilometer oud was. Hij is op hun kosten vervangen en ik kan weer rijden.

vrijdag 31 augustus 2012

Trekhaak voor een Kymco MXU 50 cc

Nou, ik ben begonnen met mijn trekhaak project. Heb met meerdere mensen er over geboomd. Ook een volger van mijn Blog Roland Klok heeft goede ideeën en tekeningen aangeleverd. Mijn vrienden Matthew en Rob die in de metaal leren en werkzaam zijn hebben bijdragen geleverd en gaan die nog leveren omdat ik nog niet klaar ben.


Rob had onder de pers een beugel voor mij gemaakt maar ik vond hem wat dun en ben bang dat het niet sterk genoeg is. Buiten dat zaten de gaten op een verkeerde plaats voor de u-beugel die hij had mee gebracht.


Dit zijn de onderdelen die ik heb verzameld. Het blok ijzer van 40 x 40 x 120 heb ik bij Perk in Zaandam gekocht. 2 stukken voor € 10,27 . De trekhaak kogel komt bij de autohandel vandaan voor iets van 12 euro maar die kan je goedkoper krijgen bij http://www.soer.nl/index.html . En de M12 u-beugel komt bij Rob zijn werk vandaan. Moet eens uitvissen waar ik die kan kopen. Maar genoeg geklept aan het werk.


Eerst gaatjes boren in de bocht die ik er uit wil hebben. Daarna bewerken met een slijptol en een vijl. Daarna nog wat gaten boren en passen maar!



Even vergeleken met de Quad van mijn vrouw en het metaal waar de kogel door moet inkorten op 13,5 cm. Ter ondersteuning komt er nog een stukje van 7 cm onder.


En nu nog lassen maar dat laat ik door Matthew doen die heeft er voor geleerd en ik wil wel dat het blijft zitten als er een kar achter zit. Die ben ik overigens ook al aan het bouwen. De eerste heeft mijn zoon heel ernstig gebruikt voor zijn hoveniers werk. Nu ben ik er een met vering aan het maken.

Roland merkte op dat met een dergelijke constructie je het gevaar loopt dat hij gaat draaien op de achteras als het aanhanger gewicht er op komt. Om dit te voorkomen ga ik nog een verbinding maken met de bevestiging van de schokdemper zodat hij niet kan draaien maar dan moet ik eerst het geheel op zijn plek hebben om het goed te kunnen meten.

Matthew is geweest en heeft de boel in elkaar gelast. Morgen de boel schoon slijpen want het is nu te laat en anders heb ik de buren op mijn dak. Begint al wat te lijken. Morgen heb ik hopelijk ook de tijd om de boel te passen en het laatste beugeltje te maken.


Vandaag alles gepast en een beugeltje gemaakt. Matthew had tijd en heeft het weer gelast. Bijna klaar! Alleen nog verf en montage. Ik heb een soort Hammerite van de Aldi gehaald omdat ik mijn hele aanhanger nog moet doen dus dat er op gesmeerd. Poeder coat is beter maar kost geld en tijd. Als het in productie gaat doen we het wel, gniffel gniffel.





Het verven is 2 maal gedaan dus monteren die hap. Kogel er op en met de baco vastdraaien want ik heb veel maten maar maat 34 natuurlijk net niet. Hup naar de quad. Moer los van de schokdemper. Alles op zijn plek schuiven en moeren er op. Resultaat een strakke trekhaak!




Even met de oude aanhanger van zoon lief rond gereden. En merk al dat de kentekenplaat wat laag zit. Hier moet ik nog wat op gaan verzinnen. Net als de 7 polige elektra aansluiting voor de verlichting. Weet al ongeveer hoe omdat ik die van de quad van mijn vrouw ook heb herzien. Maar dan moet ik eerst nog wat materiaal kopen en uitdenken. Morgen eerst maar weer eens naar het werk rijden en kijken of er niets los trilt. Ik vind de poten van de u-beugel eigenlijk net iets te kort. Kan de moeren er net niet helemaal op draaien.

Zo en dan nu de electra. Roland had een goed idee voor de stekkers. Is bij conrad verkrijgbaar. Alleen ik had bij de montage van de extra achterlichten al amp 6,3 mm stekkers gebruikt dus daar ga ik dan ook nu mee verder. Maar voor iemand die begint is dit misschien een idee http://www.conrad.nl/ce/nl/product/748538/Sensor-actorkabel-SAC-3P-50-PURM-8FS-Phoenix-Contact/0224320&ref=list  .

Bij de autohandel een plastic beugel om de stekkerdoos op te zetten gehaald (€ 3,45), een stekkerdoos (van bosch 6 euro), een rubber voor achter de stekkerdoos (€ 0,50). In de schuur heb ik stekker materiaal en boutjes en moeren van RVS. Ik was bang dat ik weer een moeilijke beugel moest lassen maar het valt reuze mee. De kant en klare beugel van Bosal (022-944) is met 1 bout vast te zetten aan het frame.



Maar eerst kabels maken. Van internet een aansluitschema gevist en geprobeerd de juiste kleur bedrading in de schuur te vinden. Dat is wel gelukt alleen niet dik genoeg dus dan maar 2 draadjes per aansluiting. Ik maak gebruik van aderhulsjes en amp stekkers.

Daarna de boel onder de quad knutselen en aansluiten. En vervolgens aftapen zodat het waterbestendig is.

 





En dan is dit het resultaat! Nadat je de kentekenplaat ook naar boven hebt verplaatst!


Trekhaak Project voorlopig Klaar!


En dit is mijn aanhanger project!


Volger Roland gaf als reactie dat je ook een u beugel kunt buigen van draadeind. Dat had ik ook al geprobeerd maar vond het resultaat niet mooi.Maar het kan wel en is goed te doen.


Bedankt voor je inbreng Roland! Elk idee is welkom je weet nooit of er een gouden oplossing tussen zit!

donderdag 17 mei 2012

Kentekenplaat verloren!

Pap, heb je je kentekenplaat van je Quad gehaald? Nee zoon! Nou hij zit er mooi niet meer op!

Nou lekker is dat! Is mijn kentekenplaat er vanaf gerot!! Kan ik weer naar de Politie om aangifte te doen en de dag er na een nieuwe plaat gaan bestellen.

Weer 22 euro naar de maan! Meteen maar de chromen onderplaat monteren en alles vast poppen zodat het nooit meer los komt! Wel walgelijk dat 1 tje er op.




En toen waren er twee!

Ik heb er nu twee! Over de tweede meer in mijn nieuwe blog http://opknappenvaneenquad.blogspot.com/ .



zaterdag 7 april 2012

Opknappen Spiegel verbreding blokjes

Omdat ik een kapotte gaskabel had en toch niet kon rijden heb ik meteen maar even mijn blokjes van mijn spiegels opgeknapt. Omdat ik niet om mij heen kon kijken had ik die blokjes bij Hein Gericke in Amsterdam gekocht en er op gezet. Maar het is geen super kwaliteit. Ze roesten namelijk al aardig en dat ziet er niet echt mooi uit. Dus los slopen die hap. Schuren en op nieuw spuiten. Nu ziet het er weer knap uit voor de eerst volgende 10000 kilometer hoop ik!

Betaalbare originele onderdelen Kymco MXU 50cc Quad

Enige tijd geleden moest ik mijn tandwielen vervangen en heb toen de hoofdprijs moeten betalen voor het originele achtertandwiel. Ik heb nu een site in Duitsland gevonden en ik vermoed dat ze er daar nog veel meer hebben die originele onderdelen verkoopt en veeeeeeel goekoper. Dit is de Site http://www.racing-planet.de .

Voorbeeld:

Achtertandwiel origineel in NL 203 euro bij Nimag (als je zeurt krijg je 55 euro korting) = 147 euro. Dat zelfde tandwiel kost in Duitsland slechts 65 euro (ex verzenden a 8 euro)
Ze hebben zelfs een imitatie voor slechts 23 euro!!

Gaskabel origineel in NL 65 euro in Duitsland 29,90 (ex verzenden a 8 euro)

De site is makkelijk opgezet vul je merk en type in en je krijgt alle voor jou leverbare onderdelen te zien met prijzen en eventuele levertijd! Wat wil je nog meer! Doe er je voordeel mee.

Gaskabel Kymco MXU Quad

Heb ik weer! Gas kabel gebroken! Het begon al niet goed, s'morgens vroeg
en de verkeerslichten staat op rood (veel te vroeg) kom ik bij de Schelling
Wouderbrug is hij stuk! Of met een busje met aanhanger door de tunnel
of via het centrum met de pont omrijden. Dat laatste dus maar. Pokken eind
om. Ben ik vlak bij mijn werk, breekt mijn gaskabel.



 Nergens verkrijgbaar natuurlijk. Dus maar bestellen bij Japarts. Dat liep deze keer wat minder soepel (ze waren hem vergeten door te sturen). Maar ik heb op internet een nieuwe website gevonden in Duitsland http://www.racing-planet.de/ . Veel goedkoper! De kabel bij Japarts kost 65 euro en in Duitsland 29 + verzenden rond de 36 euro en beide origineel! En gelijk binnen met de kabel van Japarts.

Afijn eindelijk is de kabel binnen. Maar monteren is dus niet zo simpel! De kapotte kabel is zo los maar het terugplaatsen van de nieuwe levert weer de nodige problemen op. Het dopje van de carburateur wil niet los.
Wat een pokke dopje. Natuurlijk hebben alle brommerzaken weer niets! Sterker nog ze zijn zo dom! Nee meneer dat is niet los leverbaar hoor, Nee hoor dat zit aan een nieuwe kabel hoor. Gewoon inzagen komt het wel los en meer van dat soort zielige antwoorden en oplossingen.

Dus zelf maar weer op onderzoek. In de tekening het nummer van het dopje opgezocht dat weer op internet ingetikt en wat denk je? Is dezelfde als een Kymco Dink S. Nou dan moet hij ook bij de gewone Kymco dealer verkrijgbaar zijn toch? Ik daarmee weer naar de dealer die me ongelovig had aangekeken. Heb je dit nummer voor mij? Tikke tikke tik ja, moet ik bestellen kost 15 euro. Nou doe dat maar dan heb ik er in ieder geval 1. Maar je moet ze wel alles vertellen, wie is hier nou de bromfiets monteur?

Maar goed ik wil nu rijden want we zijn al weer meer dan een week verder en ik wordt gek van de bus en meerijden. Dus maar naar de laatste brommerzaak BMS Purmerend. En wat denk je? Ja dat is zo een dopje heb ik wel liggen denk ik. Heb je een nummer? Ja, kijk dit is hem kost 20 euro. Nou toch maar meegenomen want ik wil rijden. Al met al kun je dus een gaskabel vervangen binnen een half uur als je alle onderdelen maar hebt. Ik heb nu in ieder geval weer een nieuwe gaskabel en een gaskabel in reserve.



zondag 5 februari 2012

Kymco Quad MXU 50cc in de sneeuw!!

Gewoon even leuk door de sneeuw heen scheuren en mooie kiekjes maken. Ik heb een hekel aan sneeuw en kou maar het is niet anders in Nederland. Het hoort er bij.

Ik rij nog steeds naar mijn werk en kan me goed warm houden. Alleen mijn handen blijft lastig. Mijn linker pink en mijn rechter wijsvinger en mijn gas geef duim bevriezen bijna. Ik zit er toch over te denken om elektrische handschoenen te kopen alleen kosten die 179 euro en dat vind ik nog al prijzig. En het vreet 2 amp van je accu en die is al niet groot en sterk!

Afijn vandaag door de sneeuw gescheurd en een paar kiekjes gemaakt. Leuk rondjes spinnen en driften door de bochten. Alleen die fietsers en wandelaars moeten opzouten!