vrijdag 22 maart 2013

Details Kymco MXU 50 cc Quad

Ik hou niet van roestige boutjes en erger me daarom al enige tijd aan de boutjes waarmee treeplanken zijn bevestigd. Dus die heb ik nu maar vervangen voor M6  RVS boutjes met carrosserieringen.

Roestig
RVS

Scheelt een stuk en ziet er weer netjes uit.

vrijdag 8 maart 2013

Stadslicht Kymco MXU Quad oplossing

Nou het is gelukt. Ik heb de fittingen uit GB binnen en ze zijn inderdaad precies het zelfde alleen in het zwart.


                                              

                                                   


Even knippen en solderen. Helaas, de originele bekabeling is zo raar dat het geen soldeer wil opnemen. Ik heb er eerst een ader huls op moeten knijpen en daarna kon ik solderen. Afwerken met een krimpkous en klaar is Max. Heb nu de oude als reserve.

http://www.jcrsupplies.co.uk/products/BULB_HOLDERS/501_CAPLESS_T10_WEDGE_BASE_RUBBERISED_PUSH_FIT_BULB_HOLDER__REF_070512.html





vrijdag 1 maart 2013

Trekhaak Kymco MXU 50cc

Ik krijg regelmatig aanvragen voor een trekhaak. Ik heb er ondertussen 2 verkocht. De laatste moet ik nog leveren. Omdat het best tijd kost om de materialen bij elkaar te krijgen en dan te bewerken tot het las klaar   is en ik dan weer een vriend moet regelen voor het betere laswerk ben ik nu een serie van 3 aan het maken. Dus 2 op voorraad.

Ik vind het leuk dat andere mijn ontwerp goed vinden en hem graag willen hebben. Ik kan best aardig knutselen en regelen. Maar als je grote hoeveelheden moet maken is dat lastig en tijdrovend. Daarom voor de handig doe-het-zelver heb ik er tekeningen van laten maken.



Helaas kan ik het PDF en de stress analyse niet op het blog zetten. Mocht je die willen moet je mij maar mailen op info@mmqa.nl

Band vervangen

28-2-2013

Tijdens de grote beurt vonden ze ook dat ik mijn slik rechts voor moest vervangen. Ik heb bij Quadpost.EU een band besteld en gemonteerd. Dat doe ik zelf met mijn banden demonteer apparaat uit china. Scheelt toch weer 10 euro montage kosten.

Ik ben van plan om alle vier mijn wielen te laten balanceren. Heb ik met die van vrouw lief ook gedaan en het scheelt toch. Alleen nu nog de tijd vinden om het te laten doen!

Zuigerveren Inrijden Kymco MXU 50 cc

1-3-2013 17221 kilometer.

Het is al weer zo ver ben deze week 4 x naar het werk gereden. In totaal 200 kilometer 40 kilometer per uur. Ik had de opdracht gekregen om 150 kilometer lang niet harder als 40 te rijden. Dat is gebeurd. Maandag kan ik weer plankgas! Hij trek beter, lijkt iets harder te rijden en rijd zuiniger. 200 kilomter : 6 liter = 33,33. Ik heb dus ook de hele week op slechts 1 tank gereden. Ben benieuwd of dat ook zo blijft!


Stads licht Kymco MXU 50cc los gerot!

28-2-2013 Kilometerstand 17219




Ja, bij de grote beurt vorige week bleek dat het rechter stads licht weggerot is. Het insteek contact bedoel ik. Dus maar weer gauw onderdelen bestellen in  Duitsland. Dit keer bij http://www.racing-planet.de omdat ik ook nog wat niet Kymco onderdelen wil mee bestellen.

Voor de zekerheid 2 kabels sets betstel a 13,50 per set. Voorlopig alleen rechts gemonteerd. Is vrij simpel en snel gedaan!



Voorlopig hebben we weer licht en een reserve kabel set.

Nu ga ik kijken of ik de stukken kabel set kan repareren met reserve onderdelen. De fittingen zijn bijna niet verkrijgbaar. Toch heb ik in GB iets gevonden.

http://www.jcrsupplies.co.uk/products/BULB_HOLDERS/501_CAPLESS_T10_WEDGE_BASE_RUBBERISED_PUSH_FIT_BULB_HOLDER__REF_070512.html

Ben benieuwt of dit een alternatief is. Dan kost het ongeveer 3,5 pond om het te repareren. Ik bericht hier later over als het binnen is.