donderdag 15 december 2011

Voorbanden

Mijn zoon was door zijn achterbanden heen gesleten van zijn Unilli Quad. Hij had sliks en dat is niet handig met de aankomende winter. Dus maar banden besteld bij www.Quadpost.eu en voor zijn Unilli tandwielen en een  ketting kost daar weinig helemaal in vergelijking met mijn Kymco onderdelen! En omdat ik dan toch bestel en verzendkosten moet dokken meteen maar voorbanden voor mijn Kymco Quad. Totaal iets van
€ 231,04


Aantal:
Omschrijving:
Eenheid:
Prijs (excl.)
2
Band 18x9.50-8 SUN-F
type A-021 (240/55-8)
(36N-E4)
ST
63,30

2
Band 21x7-10 SUN-F type A-021
(175/70-10) - (35J-E4)
ST
69,20

1
Voortandwiel 428-20T - 50/100
ST
17,95

1
Ketting 428H - 106L
ST
10,95

1
Achtertandwiel 24T 50/100
ST
16,95


Verzendkosten
15,80
Totaal Excl. BTW.
194,15
19% BTW.
36,89
Totaal Incl. BTW.
231,04


Dus zodra mijn voorbanden (de originele terrein banden) versleten zijn heb ik vast nieuwe weg banden.

Credit nota gouden tandwiel

Het is eindelijk gelukt! Na heel veel bellen, mailen en wachten is er dan eindelijk een credit nota en geld! Met dank aan Jarno van Japarts.

Van Mototronix heb ik het idee dat ze zich er niet echt voor ingezet hebben om er voor te zorgen dat ik geld terug kreeg. Het is dat ik er zelf telkens achteraan ben gegaan anders had ik mooi niets gehad! Ronald van Mototronix verweet mij dat ik om hem heen ben gegaan toen ik de bestelling bij Japarts heb gewijzigd in gedeeltelijk vervangende onderdelen in plaats van origineel. Ik moest hem zijn werk laten doen. Als ik dat toen en nu weer had gedaan had ik niet zo snel mijn tandwielen en ketting gehad en ook nog steeds geen poen terug. Als hij toen open was geweest op maandag had ik het ook via hem kunnen doen maar helaas dan zijn ze gesloten. Maar Japarts niet dus daar kon ik wel wat mee regelen zodat ik zo snel mogelijk de onderdelen had en kon rijden. En ik moet zeggen Jarno van Japarts helpt, adviseerd en is de hele week op zondag na bereikbaar, kort om klant vriendelijk.  Voor mij in ieder geval reden genoeg om te proberen om de tussenhandel (Mototronix) zo veel mogelijk te mijden en er om heen te gaan. Kost alleen maar extra tijd en geld!

Maar nu heb ik dan toch mooi € 55,75 terug gekregen. Het loei dure gouden achter tandwiel van € 203,00 wat ik bij de Kymco Quad importeur Nimag had gekocht via Japart is dus nu 203 - 55,75 = € 147,25 geworden. Nog steeds een vermogen voor een achter tandwiel maar wel origineel!

dinsdag 6 december 2011

Extra lichten achter

Tijdens de mist heb ik duidelijk gemerkt dat mensen niet goed begrijpen dat een Quad breed is. Ze zien van achter een groot licht in het midden achter en verwachten niet dat je dan veel breder bent. Maar ik ben wel veeeeeel breder dus zowel veel snellere brommer als auto's scheren rakelings langs me!

Als oplossing heb ik bedacht om 2 achterlichtjes bij te plaatsen. Bij Hein Gericke heb ik hele mooie kleine led achterlichtjes gevonden a 14,95 euro per stuk. Eigenlijk wilde ik niet knippen in de originele bekabeling maar een extra origineel snoertje zou weer 50 euro extra gaan kosten,
mooi niet dan maar knippen. Met AMP klemmen en koppelblokjes de bedrading in orde gemaakt en monteren maar.

Alleen hoe monteer ik ze zonder ergens in te boren of te schroeven? Meerdere beugels uitgeprobeerd, uiteindelijk RVS beugel met rubber gevonden bij WildKamp. Je ziet ze bijna niet en het zit goed vast. Van het beugeltje naar het lampje heb ik aluminium hoekprofiel gebruikt. Valt ook bijna niet op.


 Bij de test op de werkbank werkte alles perfect gewoon licht en rem licht. Helaas na montage op de Quad ging alles uit als ik gewoon licht en remlicht beide monteerde. Zal wel iets met aarding en ledverlichting te maken hebben. Kan er nu even niet veel aandacht aan besteden, zoek ik later wel uit. Rem licht los gelaten nu werkt alles wel.

Buiten dat denk ik dat de politie wel zal zeuren als ik 3 remlichten heb.

Nu heb ik 2 breedte lichten van led's lekker energie zuinig en veilig en het is effectief en ziet er stoer uit. Weer een probleempje opgelost, je kunt nu duidelijk zien hoe breed ik echt ben.


Onderhoud 6000 Kilometer

Nou het is al weer zo ver! De volgende onderhoud beurt! Hij mijn vrind staat op 6041 kilometer. Op zich zijn er geen problemen toch heb ik BMS in Purmerend de volgende opdracht gegeven;

Handrem nazien, winterklaar maken, v-snaar nazien, dat was een advies van de vorige keer.

Omdat de kleine beurt van 3000 kilometer was uitgelopen op een vrij grote beurt nu maar weer een kleine beurt.

En het viel mee, v-snaar vervangen 33 euro, Vario rollen 10 euro, Bougie 5 euro, achterremblokken voor schijfrem 27,75 euro en blanke tectiel. Plus arbeid en kleine kosten totaal 200 euro rond!

Blijft veel geld maar ik rij weer!