zaterdag 30 juli 2011

Olie???





Als ik ergens een bloed hekel aan heb zijn het rode lampjes! En wat heb ik op mijn dashboard? Een rood lampje. Maar dat kan niet want ik heb gisteren de olie gecontroleerd. Nog meer eens. Zit toch echt vol. Doorrijden dan maar tot ik thuis ben.

Navragen bij PCS geeft weer irritatie. Nee hebben we niet op voorraad moeten we bestellen gaat zeker 3 weken duren. Ik kan u vertellen dat ik nog zit te wachten op een prijsopgaven en een levertijd.

Ben natuurlijk niet voor 1 gat te vangen! En hou ook niet van lang wachten dus verder informeren. Helaas is BMS geen Kymco dealer en kan daar ook niet bestellen.

Dus dan maar bij Kuipers Quads in Emmen vragen waar dit ding ooit vandaan is gekomen http://www.kuipersquads.nl/ . Wel een wat boerse omgangsvormen maar! Wel direct besteld en binnen 3 dagen geleverd en ik mocht achteraf betalen. Kijk dat is pas service of niet!

Heb het ding gemonteerd en weg weer dat irritante rode lampje! Wel 33,05 euro lichter.

Achteraf bleek ook dat http://www.quad4fun.nl/ ook bij Kymco kan bestellen. Of beter gezegd bij het nieuwe Kymco want het schijnt dat de ATV, de Quads dus zijn overgedragen aan Nimag of zo.




http://www.kymco.nl/



Wilt u meer informatie over Kymco ATV? Dan kunt u contact opnemen met:
B.V. NIMAG
Postbus 77
4130 EB Vianen

Tel: 0347-349749 

Nou, ik ben er weer even klaar mee.

woensdag 6 juli 2011

1 op hoeveel rij ik nou eigenlijk met een Kymco MXU 50 cc Quad?

Ja, 1 op hoeveel rij ik nou eigenlijk?

Ik heb het even bijgehouden met een paar benzine bonnen. Ik rij elke dag tussen Purmerend en Amsterdam. Je kunt het lange afstanden noemen. Dit is wat ik heb berekent.


19-6-20114,331911??
22-6-20116,33203920,22117
24-6-20114,61212919,52278
29-6-20116,27225820,57416
4-7-20115,78237119,55017


Dus zeg 1 op 19 bij continu 47 kilometer per uur op de teller 25 kilometer heen en weer terug. Is in ieder geval een stuk goedkoper als mijn auto. En daarbij is de verzekering veel goedkoper en betaal ik geen houderschapsbelasting.

vrijdag 1 juli 2011

Bagage Problemen

Ik rij elke dag op en neer van Purmerend naar Amsterdam. Dat is ongeveer 25 km en 35 minuten rijden. En dan sleep ik mee, een broodtrommel, warme handschoenen, schoenen om op te lopen want mijn motorlaarzen lopen goed maar zien er niet uit op kantoor, regenbroek, proppenset en slot. Maar waar laat je dat? Ik heb een waterdichte roltas van Hein Gericke http://www.hein-gericke.de/shops/index/view/id/75/ ) En daar past alles in maar echt praktisch??? Er worden  2 snelbinders bij zo een tas geleverd. Maar dat vertrouw ik  niet echt. Dus heb ik bij Hein een bagagenet gehaald. en dat lost het probleem van de snelbinders op. Het vervelende is dat het allemaal tijd kost en ik ben op het werk dus zeker 10 minuten bezig en sleep me ongans. Daarbij heb ik ook het probleem dat ik mijn mobiel niet kwijt kan. Ik werk in een Bajes en daar mag je geen mobieltje mee naar binnen nemen en moet ik hem telkens in een kluis leggen. Na een week was ik het zat en op marktplaats een topkoffer gezocht. Ik wou eigenlijk een ATV koffer maar die waren niet te vinden of extreem duur! Dan maar een motor koffer. Gevonden! Een redelijk grote ook nog. En voor slechts € 20 euro. Alleen de bouten miste die heb ik dus maar weer bij Cees v/d Linden gehaald. Stukkie rubber er tussen zodat het niet beschadigd en minder trilt.





Hiermee is het bagage probleem voorlopig opgelost!

Details

Toen ik de Quad kocht miste er een aantal van die plastic dopjes waar mee je 2 stukken plastic kunt verbinden. Noem het een plastic boutje. Omdat ik niet hou van plastic en zoeken naar dopjes met de kans dat het toch net weer anders is als wat je hebt ben ik naar de plaatselijke top ijzerhandel (Cees van der Linden = tegenwoordig Provak Purmerend) gereden en heb RVS inbus boutjes gehaald. Omdat die een kop hebben en uitsteken heb ik die alleen binnen het beenschild gemonteerd. En aan de buitenkant heb ik de plastic  "boutjes" laten zitten. Ik vind het er stoer en netjes uitzien! En het is weer compleet en af.

Spiegels!


Ik snap er geen .... van! Hoe kunnen ze op een Quad op zo een achterlijke plek spiegels plaatsen. Ik zie alleen mijzelf!! Volgens mij is het de bedoeling van Spiegels dat je achter je kan kijken, toch? Dus maar weer naar de firma Hein Gericke (http://www.hein-gericke.de/shops/index/view/id/75/ ) in Amsterdam. Daar verkopen ze spiegel verlengers en beugels. Met de verlengers kun je de spiegels 5 cm naar buiten zetten en met de beugels kun je de spiegel op elke gewenste plek op het stuur monteren. In mijn geval zo dicht mogelijk naar de handgrepen. En het resultaat is dat je eindelijk het verkeer achter je kan zien en dat is toch heel prettig op drukke fietspaden en de binnen stad van Amsterdam.