donderdag 8 november 2012

Elektrische problemen! Flikkerende koplampen en dashboard

Wat is dat nu weer voor een ongein? Mijn dashboard flikkert, mijn koplampen branden zwakker en dan weer fel, mijn accu meter is net een kerstboom! Kortsluiting? Te veel water? Ik ben wel door hele diepe plassen gereden. Geen idee! Maar ik vind het eng en lastig.

Dus maar eens navragen. Alle mensen denken in eerste instantie aan losse accu polen of een kapotte accu en daarna aan de lichtspoel en de spanningsregelaar. Dat dacht ik zelf ook, dat het de accu zou zijn maar waar krijg ik dat kreng zo snel nu en ook nog betaalbaar?

Bij http://www.zuidewind.eu/ zit in het centrum van Purmerend en je kan zolang de benzine pomp er voor open is je accu ophalen. Kost 49 euro voor mijn Quad. En dat is slechts een paar euro duurder als op internet bestellen en laten opsturen. Buiten dat ik wil morgen veilig rijden.

Dus inderdaad nieuwe accu gehaald en gemonteerd. De hele nacht op de druppel lader en morgen hopen dat ik weer safe naar het werk kan.

En inderdaad, mijn dashboard brand weer continu en mijn koplampen geven maximaal licht. Ook op de terugweg geen problemen. Dus ik hoop dat het weer is opgelost. Alle andere opties betekent dure onderdelen kopen en het is al weer duur genoeg!

Kleine Beurt Kymco MXU Quad 14036km

Helaas het is weer zo ver. Tijd voor een beurt. Hij trekt slechter en valt snel terug tegen de brug op. En de ketting klappert. Die moet ingekort worden.

Dus afspraak gemaakt bij BMS Purmerend en neergezet.

Telefoon! Meneer, uw ketting en tandwielen zijn versleten! Oke, nu al? Is ongeveer 10000 kilometer mee gereden. Dat vind ik tegenvallen. Volgens hun is het normaal. Gelukkig heb ik die op voorraad. Dus die moet ik brengen. Ben nog niet weg of ze bellen weer. Uw schijfrem is ook versleten! Heb ik ook liggen. Heeft u dan ook remblokken? Ja, kom er aan. Heb meteen maar de hele doos met onderdelen mee genomen voor het geval dat.

Verder is weer de snaar vervangen, de rollen en de bougie. Omdat de linker voor en de rechter achterband  meer waren versleten dan de andere 2 is er naar de stand van de wielen gekeken. En zijn die ook gesteld.Ook het luchtfilter element wat ik heb aangeleverd is vervangen.

Al met al weer een flinke ingreep. En dat kost ondanks dat ik bijna alle onderdelen heb aangeleverd een slordige € 293 euro. Maar dan rij ik ook weer als een speer!