vrijdag 21 september 2012

Remblokken vervangen! Alweer!

Toen ik bij mijn werk weg reed en ergens moest remmen hoorde ik weer schurend geluid. 1000 km na de laatste beurt had ik dat ook al en waren de remblokken tot op het ijzer versleten. Dus 1000 km met nieuwe remblokken dat is best weinig
.

Nu staat de teller op 13000 KM dat is 2000 km meer en weer schurend geluid! Kom op zeg ik heb dure kwaliteit blokken uit Duitsland. Dat kan toch niet!


Dus de boel maar eens goed inspecteren. En wat blijkt??? De remschijf zit los. Met gewoon gereedschap niet vast te krijgen omdat je er gewoonweg niet bij kan. Dus in de schuur een passende inbussleutel gezocht en die ingekort. Daarmee heb ik hem wel vast gekregen. Hopelijk is het overdreven slijten van de blokken hiermee ook verholpen wat ik wel verwacht.


woensdag 19 september 2012

Elektrische aansluiting trekhaak, GRRRRR

Grrr,

De elektrische aansluiting van mijn trekhaak doet niet wat ik wil. Als ik mijn aanhanger aan koppel gaat de verlichting uit zodra het remlicht wordt aangesloten.

Wat kan dat nu weer zijn. Het heeft een week gekost en een elektronisch knutselwerkje maar ik ben er uit!

Ik heb led verlichting gebruikt en die kan niet tegen de enig zins onlogische brommer bekabeling. Als je niet remt wordt kennelijk dat contact aan aarde gelegd. Met als gevolg dat mijn led verlichting een dubbele min krijgt en er geen stroomkring meer is. Door er een relais tussen te knutselen is het probleem opgelost.

Nu moet ik ook de quad van vrouw lief ombouwen.

zaterdag 8 september 2012

V-snaar gebroken

Rij ik fijn naar het werk s'morgens om 6 uur kom ik niet meer vooruit!! Kan gas geven wat ik wil maar vooruitkomen ho maar. Quad aan de paal gezet en met de bus verder.

S'middags met zoonlief en aanhanger hem opgehaald en bij BMS afgezet.

De volgende dag was hij weer klaar. De v-snaar was gebroken ondanks dat hij slechts 1000 kilometer oud was. Hij is op hun kosten vervangen en ik kan weer rijden.