zaterdag 7 april 2012

Opknappen Spiegel verbreding blokjes

Omdat ik een kapotte gaskabel had en toch niet kon rijden heb ik meteen maar even mijn blokjes van mijn spiegels opgeknapt. Omdat ik niet om mij heen kon kijken had ik die blokjes bij Hein Gericke in Amsterdam gekocht en er op gezet. Maar het is geen super kwaliteit. Ze roesten namelijk al aardig en dat ziet er niet echt mooi uit. Dus los slopen die hap. Schuren en op nieuw spuiten. Nu ziet het er weer knap uit voor de eerst volgende 10000 kilometer hoop ik!

Betaalbare originele onderdelen Kymco MXU 50cc Quad

Enige tijd geleden moest ik mijn tandwielen vervangen en heb toen de hoofdprijs moeten betalen voor het originele achtertandwiel. Ik heb nu een site in Duitsland gevonden en ik vermoed dat ze er daar nog veel meer hebben die originele onderdelen verkoopt en veeeeeeel goekoper. Dit is de Site http://www.racing-planet.de .

Voorbeeld:

Achtertandwiel origineel in NL 203 euro bij Nimag (als je zeurt krijg je 55 euro korting) = 147 euro. Dat zelfde tandwiel kost in Duitsland slechts 65 euro (ex verzenden a 8 euro)
Ze hebben zelfs een imitatie voor slechts 23 euro!!

Gaskabel origineel in NL 65 euro in Duitsland 29,90 (ex verzenden a 8 euro)

De site is makkelijk opgezet vul je merk en type in en je krijgt alle voor jou leverbare onderdelen te zien met prijzen en eventuele levertijd! Wat wil je nog meer! Doe er je voordeel mee.

Gaskabel Kymco MXU Quad

Heb ik weer! Gas kabel gebroken! Het begon al niet goed, s'morgens vroeg
en de verkeerslichten staat op rood (veel te vroeg) kom ik bij de Schelling
Wouderbrug is hij stuk! Of met een busje met aanhanger door de tunnel
of via het centrum met de pont omrijden. Dat laatste dus maar. Pokken eind
om. Ben ik vlak bij mijn werk, breekt mijn gaskabel.



 Nergens verkrijgbaar natuurlijk. Dus maar bestellen bij Japarts. Dat liep deze keer wat minder soepel (ze waren hem vergeten door te sturen). Maar ik heb op internet een nieuwe website gevonden in Duitsland http://www.racing-planet.de/ . Veel goedkoper! De kabel bij Japarts kost 65 euro en in Duitsland 29 + verzenden rond de 36 euro en beide origineel! En gelijk binnen met de kabel van Japarts.

Afijn eindelijk is de kabel binnen. Maar monteren is dus niet zo simpel! De kapotte kabel is zo los maar het terugplaatsen van de nieuwe levert weer de nodige problemen op. Het dopje van de carburateur wil niet los.
Wat een pokke dopje. Natuurlijk hebben alle brommerzaken weer niets! Sterker nog ze zijn zo dom! Nee meneer dat is niet los leverbaar hoor, Nee hoor dat zit aan een nieuwe kabel hoor. Gewoon inzagen komt het wel los en meer van dat soort zielige antwoorden en oplossingen.

Dus zelf maar weer op onderzoek. In de tekening het nummer van het dopje opgezocht dat weer op internet ingetikt en wat denk je? Is dezelfde als een Kymco Dink S. Nou dan moet hij ook bij de gewone Kymco dealer verkrijgbaar zijn toch? Ik daarmee weer naar de dealer die me ongelovig had aangekeken. Heb je dit nummer voor mij? Tikke tikke tik ja, moet ik bestellen kost 15 euro. Nou doe dat maar dan heb ik er in ieder geval 1. Maar je moet ze wel alles vertellen, wie is hier nou de bromfiets monteur?

Maar goed ik wil nu rijden want we zijn al weer meer dan een week verder en ik wordt gek van de bus en meerijden. Dus maar naar de laatste brommerzaak BMS Purmerend. En wat denk je? Ja dat is zo een dopje heb ik wel liggen denk ik. Heb je een nummer? Ja, kijk dit is hem kost 20 euro. Nou toch maar meegenomen want ik wil rijden. Al met al kun je dus een gaskabel vervangen binnen een half uur als je alle onderdelen maar hebt. Ik heb nu in ieder geval weer een nieuwe gaskabel en een gaskabel in reserve.